Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syta potrawa „Szupenia”

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
fasola Jaś 1 szklanka
cebula biała 1 szt
boczek 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Syta potrawa „Szupenia”

Wykonanie:
Fasolę opłukać i namoczyć przez noc w 1 ½ litrze wody. Po czym gotować w tej samej wodzie ,w między czasie namoczyć również kaszę, dodać do fasoli i gotować około 40 minut. Podawać okraszone podsmażoną cebulą z boczkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.04.2016 17:23
Ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak