Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kiełbaską i warzywami na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
cienka kiełbasa 1 laska
papryka czerwona pół
pieczarki 6 - 7 sztuk
cebula 1 mała
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
ketchup pikantny 2 -3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kiełbaską i warzywami na ostro

Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Kiełbasę pokroić na pół talarki. Cebulę obrać i posiekać na piórka.
Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić na paseczki.
Pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim kiełbasę.
Podsmażoną kiełbaskę zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu przesmażyć paprykę. Gotową paprykę przełożyć do naczynia z kiełbasą. A na patelni poddusić pieczarki razem z cebulką. Gdy pieczarki będą miękkie wrzucić do nich kiełbasę, paprykę, a także ugotowany makaron.
Wszystko razem dokładnie wymieszać razem z ketchupem i podgrzewać na małym ogniu. Całość doprawić do smaku według uznania solą, pieprzem i słodką papryką.

Gotowe!
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 07.07.2015 07:45
Pyszna propozycja - wszystko co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak