Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny pasztet z łososia z marynowanym zielonym pieprzem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś filet 500 gram
cebula biała 1 sztuka
zielony marynowany pieprz 2 łyżeczka
jajko 2 sztuka
sól z zielonym pieprzem 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny pasztet z łososia z marynowanym zielonym pieprzem

Łososia i cebulę pokroić w grubą kostkę, dodać sól, miękką bułkę pszenną na zakwasie i całe jajka. Zmiksować pulsacyjnie w malakserze. Na koniec dodać marynowany zielony pieprz i wymieszać już samemu aby ostrza nie zmieliły pieprzu.

Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut. Wyjąć i ostudzić. Posypać mieloną papryką. Podawać schłodzony z sosem koperkowym lub chrzanowo -cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 05.03.2014 10:30
super jedzonko :)
adam1f 20.02.2014 20:37
nie tylko na święta
goofy9 04.05.2013 22:35
super przepis, wygląda super
Laila2786 05.04.2013 12:59
smaczny i wykwintny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak