Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i pietruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1 mała szt.
korzeń pietruszki 2 szt.
natka pietruszki 1 mały pęczek
majonez light 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
miód 1,5 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i pietruszki

Prosta, smaczna, zdrowa i tania. Surówka z białych warzyw korzeniowych będzie świetnym dodatkiem do naszego obiadu, a do tego dostarczy nam sporej dawki witamin i składników odżywczych. Warto dodawać ją do cięższych dań, ponieważ zarówno seler, jak i pietruszka świetnie poprawiają nasze trawienie.

PRZYGOTOWANIE:

Natkę pietruszki siekamy, a obrany seler i pietruszki korzeniowe ścieramy na tarce o grubych oczkach. W miseczce łączymy ze sobą miód, ocet jabłkowy i delikatny majonez, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy do lodówki na minimum godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 14.04.2017 11:29
smaczna surówka
Justi2401 14.04.2017 09:42
Pyszna i zdrowa suróweczka do obiadu :)
Ada-Gaba 13.04.2017 19:23
na pewno pyszna
Babeczka35 13.04.2017 15:15
Smakowita surówka.
2milutka 13.04.2017 15:09
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak