Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z roszponki i jagód goji

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surówka

roszponka 70-80 g
cebula biała 1 średnia
ser feta ok, 70 g
jagody goji 15 g
sól szczypta
pieprz szczypta
miód odrobina

sos

oliwa 20 ml
ząbki czosnku 1 mniejszy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
pieprz
sok z cytryny kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z roszponki i jagód goji

Roszponkę dokładnie płuczemy i osuszamy.
Owoce goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, dodajemy odrobinę miodu.
Roszponkę wsypujemy do miski, posypujemy posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu.
Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się składników.
Czosnek przeciskamy przez praskę i wszystkie składniki na sos mieszamy w słoiczku. Gotowym sosem polewamy roszponkę.
Na koniec surówkę posypujemy pokruszoną fetą i odcedzonymi jagodami goji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 09.03.2017 22:04
Fajna sałatka
cukiereczek 09.03.2017 20:06
prosta i apetycznie wyglądająca
ilka01 09.03.2017 18:07
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak