Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty i mortadeli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała młoda 1/4 główki
mortadela z papryką ok. 120 gram
majonez 1 łyżka
ketchup łagodny 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki gałązka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty i mortadeli

Młodą kapustę kroimy - szatkujemy i przekładamy do miski.
Mortadelę z papryką kroimy w małą kostkę i przekładamy do kapusty.
W małej miseczce mieszamy ketchup z majonezem, po czym dodajemy powstały sos do kapusty i mortadeli. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 03.06.2015 13:01
może być ciekawe
Wafelek2601 03.06.2015 11:34
Bardzo dobra
zabcia117 03.06.2015 11:12
Pychotka :)
gosia56 03.06.2015 10:09
Na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak