Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki, rodzynek i selera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
seler 1 mała sztuka
rodzynki 3 łyżki
sok z cytryny 0,5 sztuki cytryny
sól 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki, rodzynek i selera

Warzywa (marchewki i seler) obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cytrynę dokładnie myjemy, wyciskamy z połowy cytryny sok i dodajemy go do startych warzyw. Dodajemy rodzynki. ja użyłam rodzynki sułtańskie ale można użyć także inne, mniejsze. Przyprawiamy wszystko solą oraz pieprzem i mieszamy, Na koniec dodajemy majonez i ponownie mieszamy surówkę. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 20 minut i po tym czasie podajemy do obiadu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 19.01.2015 19:57
pyszna,lubię surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak