Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Obdarowani swojskimi specjałami i owocami oraz warzywami bez zbędnych ulepszaczy, polecamy owe cudo. Nie tylko jako dodatek do obiadu. Sama smakuje wybornie. Smacznego!

Składniki:

Składniki:

kapusta kiszona czerwona 250 gramów
papierówka 2 sztuki
cebula szalotka 2 sztuki
olej rzepakowy 100 mililitrów
miód 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Odciśniętą z zalewy kapustę kroimy na kawałki wg własnego upodobania. Szalotki siekamy. Papierówki ścieramy na tarce do jarzyn (wraz ze skórką). Wszystkie składniki łączymy z olejem i miodem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak