Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Surówka z kapusty pekińskiej - prosto i smacznie.

Składniki:

Składniki:

kapusta pekińska 500 gramów
marchewki 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
puszka kukurydzy 1 puszka
kiełki rzodkiewki 50 gramów
śmietana 12% 3 łyżki
majonez 1 łyżka
miód lipowy 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy małą puszki kukurydzy.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę szatkujemy.
Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach.
Natkę siekamy.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Śmietanę łączymy z majonezem, sosem, miodem.
Wszystkie składniki (w tym kiełki) łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak