Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki i czosnku niedźwiedziego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 garść
kalarepka 1 szt
sosk z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwa 2 czosnkowa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki i czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi należy umyć i osuszyć. Następnie zwijamy go jak cygaro i kroimy w paseczki. PO krojeniu roztrzepujemy paseczki na pojedyncze. Kalarepkę myjemy osuszamy i obieramy. Ścieramy na tarce duże oczka . Łączymy kalarepkę z czosnkiem . Kropimy cytryna , dodajemy olej sól i pieprz do smaku. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 24.04.2013 23:30
pyszna sałatka
Babciagramolka 24.04.2013 18:53
Już czuję jak pachnie
gusia1000 24.04.2013 17:50
Warto taka robić.
miki47 24.04.2013 17:38
pyszny przepis
iwa643 24.04.2013 17:09
Polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak