Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda
marchewki 2
rzodkiewki kilka
jogurt naturalny 100 ml
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki

Kalarepkę umyłem , obrałem , pokroiłem na plasterki. Rzodkiewki oczyściłem , odciąłem liście i korzonki , opłukałem , pokroiłem w słupki.
Marchewki umyłem , obrałem , starłem na tarce.
Plasterki kalarepki ułożyłem na talerzu w pierścień , posypałem rzodkiewką , pośrodku położyłem startą marchewkę, Sałatkę oprószyłem solą i pieprzem , polałem jogurtem , posypałem koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 07.11.2014 17:26
Dziękuję ;)
cukiereczek 07.11.2014 17:16
pięknie się prezentuje
Marta Ryżek-Kalkowska 07.11.2014 16:44
cudownie ją podałeś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak