Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna z rukolą i jogurtem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 2 pęczki
szczypior 1 pęczek
ogórki gruntowe 2-3 średnie
rukola garść
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
jogurt grecki 3 łyżki
sok z cytryny do smaku

Porada

Ja nie obieram młodych niewielkich ogórków ze skórki, ale kiedy urosną większe skórka robi się twarda i wymagają obierania. *Do tej surówki idealnie pasuje też młody koperek.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna z rukolą i jogurtem

Warzywa umyć i osączyć. Rzodkiewki oraz ogórki pokroić w plasterki. Szczypiorek drobno pokroić, a rukolę porwać na kawałki palcami albo pokroić w paski. Składniki surówki skropić świeżym sokiem z cytryny, posolić i wymieszać z gęstym jogurtem greckim.

Podawać jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 26.04.2015 22:22
Uwielbiam takie surówki :)
miodunka 26.04.2015 21:50
pyszna suróweczka
Franciszek 26.04.2015 15:10
Pyszna surówka
mysza75 26.04.2015 15:07
samo zdrowie surówka
DOROTA/PATI197799 26.04.2015 15:04
doskonała na tą porę roku
barbara11561 26.04.2015 14:50
oj,taką lubię,zawsze robię dużą miskę:)
anula-d 26.04.2015 14:36
ciekawy przepis
Łukasz15 26.04.2015 13:22
Smaczna, lekka sałatka
pajbek 26.04.2015 13:21
Pyszna :-)
Motorek 26.04.2015 12:08
pyszna surówka
Róża1 26.04.2015 10:58
świetna surówka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak