Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
jabłko winne 1 sztuka
por (biała część) 1/2 sztuki
marchewka 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
cukier drobny 2 łyżki
majonez tradycyjny 2 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem

Kroki postępowania

1
Szykujemy składniki warzywa skrobiemy i myjemy
Krok 1 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
2
kapuste szatkujemy drobno nożem
Krok 2 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
3
obrane jabłko i marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej,pora kroimy w pół krążki
Krok 3 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
4
mieszamy w misce wszystko razem doprawiamy solą pieprzem majonezem oraz dodajemy oliwę i ocet winny
Krok 4 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto
5
Gotową podajemy do pieczonego mięsa do obiadu.
Smacznego:)
Krok 5 - Surówka wiosenna z pekinką i jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 30.09.2013 21:25
ale pycha surowka
artur7 17.07.2013 19:40
super surówka do obiadu
Pietruszka 25.03.2013 16:55
smaczna surówka i ładnie podana
Sylwia26 25.03.2013 16:54
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak