Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka meksykańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
papryka konserwowa 2 plastry
kapusta biała 1/4 główki
ocet jabłkowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
tabasco 15 kropli
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka meksykańska

1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na dużych oczkach, a paprykę kroimy w kostkę. Warzywa łączymy ze sobą. W osobnej misce mieszamy olej, sok z cytryny, ocet i tabasco. Wlewamy do warzyw, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.09.2015 10:06
smaczna suróweczka
Katarzyna/kate1980 10.09.2015 21:35
uwielbiam taką
Jumper123 10.09.2015 19:24
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak