Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka dwukapustna z oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kawałek
kapusta czerwona 1 kawałęk
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka marynowana 3 kawałki
olej rzepakowy
oliwki 5 łyzek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka dwukapustna z oliwkami

Kapustę biała i czerwoną kroimy w paseczki , solimy i lekko ugniatamy. Paprykę świeżą myjemy usuwamy pestki i białą błonkę kroimy w paseczki. Paprykę marynowaną także kroimy. Cebule obieramy i siekamy. Oliwki odcedzamy i kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Doprawiamy olejem rzepakowym ,solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojony koperek lub natkę pietruszki. Chłodzimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 24.08.2013 16:36
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak