Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka duńska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 4 szt.
cebula czerwona 1 szt.
bazylia świeża 1 garść liści
sos do sałatek 4 łyżki (remulady duńskiej)
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka duńska

Propozycja na smakowitą surówkę w stylu duńskim, która będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Świeże marchewki, czerwoną cebulkę i bazylię otula duński, tradycyjny sos majonezowy z warzywami o lekkim smaku curry.

PRZYGOTOWANIE:

Obrane marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, czerwoną cebulę kroimy w małą kosteczkę, a bazylię drobno siekamy. Do pokrojonych warzyw dodajemy 4 łyżki remulady duńskiej, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Surówkę wstawiamy na chwilę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 12.03.2016 12:43
zdrowa i smaczna na pewno
barbara11561 10.03.2016 22:30
wygląda bardzo smacznie:)
sylwia_sl 10.03.2016 19:45
podoba mi się :)
norweska20 10.03.2016 18:28
smakowity dodatek do obiadu
Róża1 10.03.2016 17:18
pyszna surówka :-)
Damiano
Damiano 10.03.2016 15:37
Pyszna surówka
Madzai 10.03.2016 15:33
Bardzo kolorowa mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak