Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka do obiadu.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
kapusta pekińska 1 mała
jabłko 3 sztuki
oliwa do smaku
cytryna 0,5 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka do obiadu.

- cebulę kroimy w drobne piórka, solimy i wyduszamy
- kapustę szatkujemy drobno i wrzucamy do cebuli
- jabłka obieramy i kroimy w drobne słupki, tak samo ogórki
- kukurydzę odsączamy i dodajemy do reszty składników
- całość skrapiamy sokiem z połowy cytryny i dokładnie mieszamy
- na koniec polewamy surówkę oliwą z oliwek
Jeśli surówka wydaje się za kwaśna można dodać odrobinę cukru.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 26.01.2014 18:25
Same witaminki;)
patryska76 25.01.2014 17:54
Uwielbiam takie surówki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak