Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suróweczka z kapusty i koperku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 2 sztuki
jabłko winne 2 sztuki
koperek 1 pęczek
ocet winny 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyzki
majonez tradycyjny 3 łyżki
cukier 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Suróweczka z kapusty i koperku

Kapustę myjemy marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej lub w maszynce ze specjalną nakładką do jarzyn ( marchewkę ścieram na najdrobniejszych oczkach) .

Mieszamy wszystko razem w salaterce. Koperek siekamy drobniutko dodajemy do sałatki ,doprawiamy do smaku octem solą i pieprzem dodajemy majonez i śmietanę mieszamy i wkładamy do lodówki
Sałatka jest najlepsza na drugi dzień gdy składniki przejdą swoim smakiem i aromatem.
Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.12.2013 11:37
pyszna !!!!!!!!!
Bernadeta1 05.03.2013 00:10
pyszna surówka
magdziorka6 22.02.2013 19:41
pycha
paulina2157 22.02.2013 18:38
apetycznie wygląda będę próbowała ją robić, przepis dodam do swojej księgi
mysza75 22.02.2013 18:08
Bomba witaminowa super :-)
gosia56 22.02.2013 17:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak