Przepis i sposób przygotowania na: Studencki de volaille
Można kupić gotowe, wymieszać z przyprawami czosnkowymi lub połączyć masło z rozgniecionym czosnkiem i ziołami. Tak przygotowane masło wkładamy do zamrażalnika na okres kiedy zajmujemy się mięsem.
DE VOLAILLE
Pierś z kurczaka przecinamy w poprzek ale nie do końca, tak by dało się ją rozłożyć i nadal była jednym kawałkiem (jeśli będzie potrzeba dodam zdjęcie). Następnie ubijamy. Maczamy mięso w roztrzepanym jajku, następnie w mące, ponownie w jajku, mące, jajku i bułce.
Kładziemy mięso na deskę, na jego środku układamy masełko, zawijamy boczki na jedno tylko zgięcie (jeśli potrzebne proszę pisać w komentarzach, a robiąc następnym razem dodam zdjęcia), a następnie zwijamy od góry w dół rulonik. Dzięki temu masło nie wypłynie. Smażymy na patelni na głębokim oleju, a następnie pieczemy chwilkę w piekarniku.
Propozycja podania na zdjęciu :)