Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studencki de volaille

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
masło 100 gram
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Studencki de volaille

MASŁO CZOSNKOWE
Można kupić gotowe, wymieszać z przyprawami czosnkowymi lub połączyć masło z rozgniecionym czosnkiem i ziołami. Tak przygotowane masło wkładamy do zamrażalnika na okres kiedy zajmujemy się mięsem.

DE VOLAILLE
Pierś z kurczaka przecinamy w poprzek ale nie do końca, tak by dało się ją rozłożyć i nadal była jednym kawałkiem (jeśli będzie potrzeba dodam zdjęcie). Następnie ubijamy. Maczamy mięso w roztrzepanym jajku, następnie w mące, ponownie w jajku, mące, jajku i bułce.
Kładziemy mięso na deskę, na jego środku układamy masełko, zawijamy boczki na jedno tylko zgięcie (jeśli potrzebne proszę pisać w komentarzach, a robiąc następnym razem dodam zdjęcia), a następnie zwijamy od góry w dół rulonik. Dzięki temu masło nie wypłynie. Smażymy na patelni na głębokim oleju, a następnie pieczemy chwilkę w piekarniku.

Propozycja podania na zdjęciu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.05.2013 15:30
de volaille dobry na wszystko :)))))
chrupnij-sobie.pl 04.04.2013 10:41
ale pychotkowy obiadek
Magda60 31.01.2013 12:45
dobre
MagdaXXX 28.11.2012 21:43
haha fajny obiadek
angelika14 23.11.2012 18:03
świetne i łatwe, więc zdjęcia moim zdaniem nie są potrzebne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak