Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki z tuńczyka z natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
pomidory 50 dkg
czosnek 3 ząbki
masło 5 dkg
sól
pieprz
natka pietruszki 4 łyżki
tuńczyk 4 (steki)

Przepis i sposób przygotowania na: steki z tuńczyka z natką pietruszki

na natłuszczonej masłem formie do zapiekania ukladam połowę skrojonej w plastry cebuli, na której kładę steki z tuńczyka, do smaku dodaję soli i pieprzu. Na to kładę pomidorowe plastry, natkę pietruszki, wyciśnięte ząbki czosnku oraz wiórki masła. Formę wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 16:34
uwielbiam rybki i skorzystam z twojego przepisu
sznycel 05.08.2012 21:38
takiego tuńczyka podaje na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak