Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 2 szt
masło 40 g
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 szczypty
pomidory 2 szt
szalotka 2 szt
ziemniaki 12 szt
olej rzepakowy 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami

Kroki postępowania

1
Steki z wołowiny doprawiamy świeżo zmielonym, czarnym pieprzem oraz solą z obu stron. Odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Krok 1 - Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami foto
2
Obrane ziemniaki kroimy w 0,5 cm talarki.
Krok 2 - Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami foto
3
Pomidory kroimy w plastry. Szalotkę w drobną kosteczkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami foto
4
Talarki smażymy na głębokim oleju około 15 minut aż będą usmażone w środku.
Krok 4 - Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami foto
5
Steki smażymy na rozpuszczonym maśle 2,5 minuty na stronę. Będzie mocno wysmażony.
Krok 5 - Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami foto
6
Wykładamy talarki na ręcznik papierowy w celu redukcji tłuszczu i doprawiamy solą. Podajemy stek razem z talarkami i pomidorami z szalotką.
Krok 6 - Stek z wołowiny z talarkami i pomidorami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NatalkaC 13.12.2015 22:20
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak