Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina z ziołowo -pomidorowym masełkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek z rekina 2 szt
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 peczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
suszone pomidory 4 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina z ziołowo -pomidorowym masełkiem

Stek z rekina rozmrażamy obsuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy solą morską . Grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Na drugiej patelni rozpuszczamy masełko . Koperek i pietruszkę myjemy osuszamy i siekamy dość drobno. Pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w paseczki. Na masełko dajemy pomidory i pokrojoną zieleninę . Chwilę smażymy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masełkiem polewamy stek . Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak