Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka kokosowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 300 g
mleko 1 l
margaryna 1
cukier 1 szkl
kasza manna 1 sz
kakao 2 łyżki
wiórki kokosowe 100 g
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka kokosowa

Mleko, margarynę, cukier i mannę doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gdy zacznie gęstnieć dodać kakao, wiórki kokosowe (i bakalie). Gdy masa będzie bardzo gęsta, gorącą wylać na jedną warstwę herbatników wyłożonych na dużej blaszce, wyrównać i przykryć drugą warstwą herbatników. Polać polewą i udekorować wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby herbatniki zmiękły od masy, wtedy będzie łatwiej nam kroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.08.2013 17:31
kokos to mój być super :)
kasienka23 15.06.2013 15:40
pyszne ciasto!
halina17 15.06.2013 10:46
Dobre ciasto bez pieczenia.
Mniam 15.06.2013 09:13
Wersji z wiórkami kokosowymi nie jadłam.
Gracer 14.06.2013 22:06
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak