Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka inaczej

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
mleko 1 litr
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
kasza manna 1 szklanki
herbatniki 48 sztuk
skórka pomarańczowa 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka inaczej

Kroki postępowania

1
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia a następnie układamy połowę herbatników. Z mleka odlewamy szklankę, wsypujemy do niej kaszę manną, oraz przesiewamy kakao. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą. Pozostałe mleko zagotowujemy z margaryną.
Krok 1 - Stefanka inaczej foto
2
Cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2 - Stefanka inaczej foto
3
Na gotujące się wlewamy kaszę i delikatnie mieszamy, aż masa będzie gęsta, dodając skórkę pomarańczową.
Krok 3 - Stefanka inaczej foto
4
Masę wylewamy na herbatniki.
Krok 4 - Stefanka inaczej foto
5
Następnie przykrywamy resztą herbatników. Ciasto umieszczamy w lodówce na min 3h. - polecam na całą noc. Smacznego !!
Krok 5 - Stefanka inaczej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 04.02.2014 11:33
Hm, chyba wypróbuję :)
monia2005 04.02.2014 09:28
bardzo lubię stefankę u nas na to mówimy kaszkowiec :-)
Kasia35 04.02.2014 09:27
smaczna ta stefanka :)
gibli 04.02.2014 09:21
szybko i smacznie:)
olkaaa 04.02.2014 08:17
chętnie spróbuję
as28 04.02.2014 07:59
mniam mniam
agnieszka131919 04.02.2014 07:58
fajnie wygląda i na pewno rewelacyjnie smakuje
Kuchenka 04.02.2014 07:55
podoba mi się
aisoglam 04.02.2014 07:52
Pychoteczka:)
Cranberry 04.02.2014 07:38
ciekawy pomysł
bhb8 03.02.2014 23:08
Ładnie wygląda, z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak