Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stefania

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mleko 1 litr
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
herbatniki 8 opakowań
kaszka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: stefania

Kroki postępowania

1
margarynę, mleko, cukier wsypujemy do jednego garnuszka i mieszamy by się nie przypaliło a zagotowało. w międzyczasie możemy dodać kakao. gdy nam zacznie się gotować dodajemy kaszkę i energicznie mieszamy aż zgęstnieje.
Krok 1 - stefania foto
2
spód blachy wykładamy herbatnikami i wylewamy na nie jeszcze gorącą masę.
przykrywamy 2 warstwą.
odstawiamy do wystygnięcia. najlepiej smakuje zimna.
Krok 2 - stefania foto
3
ja dodatkowo polewam ją czekolada i posypuje wiórkami.
Krok 3 - stefania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 12.10.2012 11:43
mało pracochłonne, szybko się robi
kaja1991 12.10.2012 11:43
jedno z pierwszych jakie zrobiłam w swoim życiu a było to dość dawno ;p a wciąż je uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak