Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śródziemnomorska kolacja

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dlaczego taka nazwa? Bulgur, kojarzy nam się z Turcją. Chorizo z Hiszpanią. Staliśmy przy lodówce, nie wiedząc co chcemy zjeść. Powstał więc taki, śródziemnomorski miszmasz.

Składniki:

bulgur 100 gramów
młode ziemniaki 200 gramów
cebula 1 sztuka
masło 82% 1 łyżka
chorizo 100 gramów
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śródziemnomorska kolacja

Kaszę gotujemy na sypko, wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę chorizo i ziemniakami pokrojonymi na kawałki.
Wsypujemy kaszę, wbijamy jajka i smażymy przez kilka chwil.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak