Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną- Viva l’Italia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
masło 2 łyżki
szpinak mrożony 450 g
ser feta 150 g
czosnek 3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat
mięso mielone wołowe 500 g
pomidor 1 szt
cebula biała 1 szt
keczup 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
woda 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną- Viva l’Italia

Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości.
W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem do rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kosteczkę fetę.
Cebulę i pomidora kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulkę, szklimy. Następnie dokładamy mielone mięso i pomidora. Dolewamy wodę, przyprawiamy przyprawami. Na talerzu układamy kolejno szpinak, makaron i mięso (flaga Włoch).
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tytka 15.01.2015 23:23
fajny pomysł na podanie
aginaa 15.01.2015 13:06
fajna ta flaga
gosia561 15.01.2015 12:54
pomysłowe podanie
Edith85 15.01.2015 12:53
ciekawy sposób podania
Kluska_87 15.01.2015 11:51
ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak