Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pesto rosso

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej z suszonych pomidorów 120 mililitr
czosnek 2 ząbek
orzechy włoskie 1/3 szklanka
pecorino romano 3 łyżka
chili w płatkach do smaku
spaghetti 300 gram
bazylia 1/4 pęczek
suszone pomidory 154 (w oleju)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pesto rosso

Pomidory odsączyć z oleju (olej zachować). Posiekać na mniejsze kawałki i wrzucić do naczynia. Dodać ser, bazylię, podprażone na suchej patelni i posiekane orzechy włoskie, posiekany czosnek i sól oraz mielone płatki chili. Wszystkie składniki zmiksować dolewając stopniowo olej z pomidorów.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać 4 łyżki wody w której się gotował. Dodać pesto i wymieszać do połączenia się sosu z makaronem. Spaghetti podawać posypane serem i ozdobione liskami bazylii od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 12.06.2013 02:12
wygląda zachęcająco
Sroczka 11.06.2013 21:53
Pysznie się zapowiada. Z chęcią bym zjadła.
Ola1984 11.06.2013 21:05
alaaa częstuj się ;)
alaaa 11.06.2013 21:03
spaghetti wygląda świetnie,poproszę jedną porcję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak