Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z baraniną i pomidorami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
mielona baranina 400 g
pomidory bez skóry 800 g
cebula biała duża
Cynamon mielony Prymat do smaku
czosnek do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
oliwa 4 łyżki
Kmin rzymski mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z baraniną i pomidorami

Cebulę i ostrą paprykę posiekać i zeszklić na oliwie - dodać kumin, wyciśnięty czosnek, pieprz, sól i cynamon. Wymieszać i dodać zmieloną baraninę. Całość przesmażyć stale mieszając, aż mięso będzie ścięte i ziarniste. Pomidory obrane ze skórek pokroić w kostkę zachowując sok i wlać do mięsa. Dusić, aż wszystko zmięknie i lekko odparuje nadmiar płynu.

Gotowy sos doprawić do smaku i połączyć ze świeżo ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak