Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti light

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500g z indyka
cebula 1 duża
cukinia 2 małe szt
pomidory 7 szt
spaghetti 200g pełnoziarniste
bazylia świeża 6 liści
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti light

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przesmażyć na patelni (bez dodatku oleju), dorzucić posiekaną drobno cebulę, mieszać i smażyć chwilę.
Krok 1 - Spaghetti light foto
2
Cukinię wyszorować, pokroić w plastry lub kostkę. Dorzucić do mięsa, wymieszać i dusić. Posypać lekko solą.
Krok 2 - Spaghetti light foto
3
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i dorzucić do rondla. Bazylię posiekać lub porwać i dodać do reszty. Wymieszać i dusić pod przykryciem 10 minut.
Krok 3 - Spaghetti light foto
4
W międzyczasie ugotować makaron pełnoziarnisty wg przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. Odcedzić, nie przelewać wodą.
Krok 4 - Spaghetti light foto
5
Makaron wrzucić do rondla, zamieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, można dodać suszonej bazylii wg własnego smaku, podawać udekorowane listkami bazylii
Krok 5 - Spaghetti light foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.02.2014 14:39
takie light też dobre :D
caralajna 20.02.2014 18:56
apetycznie wygląda
Poison1988 20.02.2014 12:53
spaghetti z mięskiem z indyka - świetne :)
gosia1988 19.02.2014 22:09
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak