Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z borowików z natką pietruszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
borowiki 30-40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z borowików z natką pietruszki

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. W rondlu roztopić masło, wrzucić grzyby. Dodać sól, pieprz i smażyć około 5 minut. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Dodać mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 14.01.2014 14:44
Takim to ja bardzo chętnie się poczęstuję:)
Renata22 14.10.2013 12:11
taki jest pyszny!
PIOTR11 09.10.2013 09:50
apetycznie wygląda
Monia 09.10.2013 09:49
Taki sosik to bardzo lubię :)
Konczi 09.10.2013 08:57
rewelacyjny sosik
IwonaDD 09.10.2013 08:47
pysznie brzmi i wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak