Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOs wątróbkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 70 dag
cebula 3 sztuki
woda 2 szklanki
mąka do panierki
sól do smaku
ziele angilskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
czosnek 2 żabki
śmietana 3 łyżki
kostka rosołowa 1/2 sztuki
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOs wątróbkowy

Wątróbkę kroimy w kostkę, grubszą lub mniej jak kto woli. Na patelnie wlewamy tłuszcz i smażymy na nim wątróbkę, mieszając. Cebule obieramy kroimy w piórka. Podsmażamy. Do wątróbki dodajemy obrany czosnek, oraz przyprawy, liść oraz ziele. Podlewamy wodą z kostką rosołową ok 2 szklanek. Dodajemy cebulę. Patelnie po cebuli możemy delikatnie podlać wodą i wlać do garnka z wątróbką. Dodajemy maggi. Wszystko ze sobą dusimy przez okres około 10 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku jezcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 15.03.2013 21:00
Uwielbiam wątróbke ale nigdy nie robiłam z niej sosu, muszę spróbować i to jak najszybciej.
mic 06.01.2013 22:07
uwielbiam taki sos, sam czesto robie
EWI 17.12.2012 18:22
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak