Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywny z indykiem do placków ziemniaczanych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 13 dag
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cukinia 1/3 szt
olej 1 łyżka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pomidory krojone z puszki 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywny z indykiem do placków ziemniaczanych

Kroki postępowania

1
Indyka kroimy w paseczki. cebulę kroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podsmażamy ją, następnie dodajemy indyka i mieszamy aż mięsko będzie miało pozamykane pory
Krok 1 - Sos warzywny z indykiem do placków ziemniaczanych foto
2
Paprykę oraz cukinię kroimy w paseczki - dodajemy warzywa do indyka, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy i dusimy razem przez 15 minut.
Krok 2 - Sos warzywny z indykiem do placków ziemniaczanych foto
3
Następnie dodajemy pomidory
Krok 3 - Sos warzywny z indykiem do placków ziemniaczanych foto
5
Dokładnie mieszamy, zagotowujemy i wyłączamy. Placki ziemniaczane polewamy sosik i podajemy.
Krok 4 - Sos warzywny z indykiem do placków ziemniaczanych foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 02.04.2014 13:39
pysznie wygląda i pewnie tak smakuje:)
Czyki 02.04.2014 13:07
Takie rzeczy to ja też lubię:)
Róża1 02.04.2014 12:30
przepyszne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak