Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Tikka Masala wg Elfi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory w puszce 1 puszka
papryczka chili
mleko kokosowe 125 ml
świeża mięta 2 łyżki
świeża kolendra 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
curry 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Tikka Masala wg Elfi

Do garnuszka wlewam pomidory z puszki i mleko kokosowe. Cebulkę obieram, kroję bardzo drobno i wrzucam do rondelka i zaczynam gotować na małym ogniu z curry, kolendrą i miętą. Do tego dodaję wyciśnięty przez maszynkę czosnek. Wszystko razem gotuję ok 10 minut na bardzo małym ogniu. Na koniec dodaję kawałeczek papryczki chili aby sos był bardziej wyrazisty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.03.2014 18:08
Fajny pomysł.
adam1f 05.02.2013 00:12
dobry
RenataZ-et 17.10.2012 21:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak