Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z rosołowym mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
rosół 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso z rosołu 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z rosołowym mięsem

Mięso z rosołu obieramy i miksujemy. Pomidory rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody i przecieramy przez sito. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę.Dodajemy mąkę, robimy zasmażkę, rozprowadzamy zimnym rosołem. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy. Mieszamy dokładnie ze zmiksowanym mięsem z rosołu. Podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 28.05.2013 14:28
podoba mi się :-)
IZABELA29 09.10.2012 08:54
robiłam podobnie kilka razy ale moje dzieci nie chcą nic jeść zrobionego po rosole.Czyli ani pomidorówka nie wchodzi w gre ani taki sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak