Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 słoiczek
mąka 1-2 łyżki
masło 1-2 łyżki
bulion drobiowy 700 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków.

Z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę zasmażyć.
Podlać bulionem,dodawać stopniowo by sos nie wyszedł za rzadki, ani za gęsty.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 22.10.2016 13:56
z takim sosem gołąbki będą pyszne
MonikaW 22.10.2016 10:03
robię bardzo podobny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak