Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Aksamitny sos, idealny do gołąbków.

Składniki:

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuki
passata pomidorowa 750 mililitrów
masło klarowane 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowo-pomidorowy do gołąbków

Papryki wkładamy do pieczeniowego rękawa. Zapiekamy 45 min w 190°C z termoobiegiem. Studzimy, usuwamy skórkę i gniazda nasienne, „wodę” przecedzamy.

Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy passatę, papryki, dokładnie mieszamy. Studzimy, blendujemy.
Ponownie wstawiamy na palnik, dodając bulion, zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak