Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos misz masz

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
karczek 200 g
grzyby leśne 1 garsć
oliwa
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
woda 1 L
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos misz masz

Na oliwe wrzucamy mięsko pokrojone w kostkę , smażymy kilka minut , następnie dodajemy grzyby , doprawiamy i zalewamy wodą , dusimy ok 30 min po tym czasie dodajemy pokrojoną cukinię i dusimy kolejne 30 min , niczym nie zagęszczamy bo cukinia nam sporządzi fajną konsystencję ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 22.08.2012 15:26
NO w czasach , kiedy jedzenie jest bardzo drogie , musimy o nie szczególnie z rozwagą dbać , ja nie wyrzucam jedzenia , zawsze coś z resztek robię ;)
kaja1991 21.08.2012 19:21
idealne i nic sie nie marnuje
Anna133 11.08.2012 11:14
Sos powstał z resztek , które miałam w lodówce ,a wyszedł pyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak