Przepis i sposób przygotowania na: Sos kurkowo paprykowy
Kroki postępowania
Kurki myję dokładnie, odsączam. Cebulkę kroję drobno przesmażam na maśle, dodaję pokrojoną paprykę i dalej przesmażam.
kurki | 30 dkg |
cebula | 1 sztuka |
papryka czerwona | 1 sztuka |
śmietana 18 proc | 250 ml |
natka pietruszki | 1 do smaku |
czubrica czerwona | 1/2 łyżeczki |
masło klarowane | 1 |
sól i pieprz | 1 do smaku |
mąka ziemniaczana | 1 do smaku |
ziemniaki | 1/2 kg |
sól | 1 do smaku |
jajko | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: