Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Hinduski

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 2 kg
jabłka 1/2 kg
cebula 3 szt
ocet 3/4 szkl
cukier 2 szkl
sól 2 łyżki
rodzynki 5 dag
ziele angielskie 10 ziarenek
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Gorczyca biała cała Prymat 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Hinduski

Kroki postępowania

1
Jabłka i cebulę pokroić w kostkę , dodać cól i cukier i gotować 1 godzinę.
Krok 1 - Sos Hinduski foto
2
Pomidory obrać z łupek i również pokroić w kostkę.
Po godzinie dodać do jabłek i cebuli pomidory, rodzynki, ziele angielskie, liść laurowy, słodką paprykę i gorczycę.
Krok 2 - Sos Hinduski foto
3
Gotować to wszystko do uzyskania konsystencji sosu, na koniec wlać ocet.
Krok 3 - Sos Hinduski foto
4
Gorący sos nałożyć do słoiczków i pasteryzowac około 15 minut.
Krok 4 - Sos Hinduski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.06.2013 07:34
Świetny dodatek do wielu potraw :)
Anna169Hosz 16.10.2012 14:21
Ciekawy.
halina55 08.10.2012 19:55
Takze i ja wypróbuję;D
Andysz 08.10.2012 17:47
ooo wypróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak