Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos estragonowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 gram
olej 1 1/2 łyżki
estragon 4 łyżki
białe wino 225 ml
wywar drobiowy 350 ml
tłusta śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos estragonowy

Na patelni rozgrzałam masło i łyżkę oleju.Obrałam i posiekałam szalotki, opłukałam i osuszyłam estragon. Wrzuciłam na patelnię szalotki,dodałam resztę oleju.Smażyłam 1 minutę cały czas mieszając.Dolałam wino oraz połowę posiekanego estragonu..Podgrzewałam aż połowa wina wyparowała.Dolałam wywar drobiowy i znów czekałam aż połowa wyparowała.Wlałam śmietanę,dorzuciłam resztę estragonu i wymieszałam.Doprawiłam solą,pieprzem.Taki sos podawałam z kurczakiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak