Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spagetii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1.1/2 kg
papryka czerwona 3 szt
czosnek 1 główka
koncentrat pomidorowy 570 g
cukier 30 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
ocet 10 % 1/2 szkl
sól 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spagetii


Cukinię obrać ze skórki, wydrążyć nasiona, pokroić w kostkę. Paprykę opłukać , wydrążyć nasiona, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Warzywa posolić , odstawić na 2 godz. Odcedzić, dodać pokrojony czosnek, gotować 30 min. Następnie rozdrobnić blenderem, dodać koncentrat, pieprz, ocet, cukier, curry, paprykę, gotować 15 min. Przygotować umyte i wyparzone słoiczki. Gorący sos wlać do słoików , zakręcić , odwrócić do góry dnem, przykryć kocykiem , nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.10.2016 09:32
domowy jest wspaniały i bez żadnych konserwantów :-) pycha!
Renataj 25.09.2016 16:15
W sam raz na szybki obiad:)
sezamek 25.09.2016 11:37
super sos :)
2milutka 25.09.2016 11:03
Domowy najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak