Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos czosnkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
smietana 18% 2 łyżki
majonez 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: sos czosnkowy

czosnek przeciśnij przez wyciskarkę, dodaj majonez i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszaj, posyp ziołami prowansalskimi i włóż na dwie godziny do lodówki aby śmietana i majonez przeszły aromatem czosnku. Można podawać do tostów, mięsa pieczonego na grillu bądź mięsa obiadowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Solek 10.09.2012 18:18
Kocham sosy !
Piotr-21 10.09.2012 14:01
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak