Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos - baza do pizzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
koncentrat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
margaryna 2 łyżki
oregano 2 łyżki
ketchup 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos - baza do pizzy

Na rozgrzanej margarynie smażyć wcześniej pokrojoną w plastry cebulę. Kiedy będzie już miękka dodać koncentrat i ketchup, smażyć przez 1 minutę. Pod koniec dodać oregano i zioła prowansalskie. Idealny na ciasto do pizzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.06.2013 18:13
baza - mocne słowo
SmacznaPyza 24.09.2012 18:40
ale dlaczego na margarynie? nie lepiej olej czy oliwa?
gusia1000 24.09.2012 14:58
Warto skorzystać z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak