Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste steki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

steki 5 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
ser żółty 5 plasterków
szynka 5 plasterków
cebula 3 szt
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste steki

Steki myjemy pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, nacieramy solą pieprzem. Odstawiamy na jedną godzinę. Olej mocno rozgrzewamy na patelni , steki pieczemy z obu stron, na każdym steku położyć plasterki szynki i sera żółtego, patelnię przykrywany pokrywką, zestawiamy z ognia, gdy ser się rozpuści, Cebulę obieramy kroimy w cienkie plasterki, zrumienić na smalcu, układamy na stekach. posypujemy posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.12.2012 08:59
extra
Łukasz15 24.10.2012 08:21
Pyszne
Wafelek2601 08.09.2012 21:48
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak