Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śnieżny puch

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg - wiaderko
herbatniki 12 sztuk
galaretka cytrynowa 4 opakowania
śnieżka 4 opakowania
wrzątek 800 ml
mleko 500 ml
wiórki kokosowe do posypania
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śnieżny puch

Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku i studzimy. Spód blaszki wykładamy herbatnikami. Śnieżki ubijamy z mlekiem i dodajemy stopniowo ser miksując na jednolitą masę. Kiedy dodamy ser dodajemy powoli galaretkę cały czas miksując. Masę ( jest dosyć rzadka i jest jej sporo) wylewamy na herbatniki. Całość wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Dekorujemy wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 27.11.2016 20:16
uwielbiam wszystko co jest z wiórkami kokosowymi
Ela15 23.11.2016 14:23
rewelacyjnie wygląda
ania2610 14.11.2016 15:00
delikatne, puszyste ciacho :)
asiatok 14.11.2016 13:49
ponoć ciasto jest wyjątkowo pyszne! Koniecznie muszę spróbować!
Madzai 14.11.2016 12:05
Lubię takie ciasta
bietka 14.11.2016 11:00
wygląda bardzo smakowicie :)
noninka77 14.11.2016 10:45
Robię podobne :)
Konczi 14.11.2016 09:27
pyszne ciacho!
Beatris 14.11.2016 09:26
Pysznie wygląda, z przyjemnością zjadłabym kawałeczek :)
Ewelina1991 14.11.2016 09:22
pyszny serniczek
Krystyna32 14.11.2016 09:08
pyszności :)
mirosława4 14.11.2016 09:08
zjadłabym kawałek
Stenka 14.11.2016 08:45
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak