Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śniadaniowy flatbread z dodatkiem siemienia lnianego, płatków owsianych i musztardy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chlebki musztardowe (4 placki)

mąka pszenna 1 szklanka
siemię lniane mielone 2 łyżki
płatki owsiane 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
kurkuma 1/2 łyżeczki
sól szczypta
cukier szczypta
drożdże suche 1 łyżeczka
woda ciepła (ale nie gorąca) 1/2 szklanki
olej kokosowy 1 łyżka

dodatki

pomidor 2 plastry
ogórek 3-4 plasterki
jajko ugotowane na twardo 1
kiełki brokuła
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: śniadaniowy flatbread z dodatkiem siemienia lnianego, płatków owsianych i musztardy

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wyrabiamy. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodać trochę mąki. Odstawić do podrośnięcia na ok. 1 h.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni razem z blachą. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na placki. Położyć placki na rozgrzanej blaszce i piec ok. 7-10 minut.
Tak upieczone placki można podawać z różnymi dodatkami. W moim przypadku jest to pasta z tuńczyka, pomidor, ogórek, jajko,kiełki i świeży koper. Dodatkowo można polać jogurtem naturalnym lub ew. majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.06.2015 08:45
super danie
Damiano
Damiano 23.06.2015 08:28
fajny przepis
Alex_M 23.06.2015 07:47
fajny pomysl
patryska76 22.06.2015 23:25
pyszne śniadanie!
justynkag 22.06.2015 21:38
Bardzo ciekawy przepis
Katarzyna59 22.06.2015 21:05
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak