Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowy pucharek

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 1/2 szklanki
galaretka agrestowa 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
kolorowa posypka do dekoracji
cukier waniliowy 2 migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy pucharek

Żelatynę rozpuszczamy w szklance w bardzo małej ilości wrzącej wody tak aby dała się rozmieszać,ostudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrami pod koniec ubijania wlewamy ostudzoną żelatynę lub wsypujemy śmietan fix i dobrze mieszamy mikserem. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody najlepiej dzień wcześniej aby stężała dobrze,kroimy w dość grubą kostkę. W pucharku szklanym dajemy na dno śmietanę połowę na to pokrojone galaretki i znów śmietana i galaretki ozdabiamy kleksem bitej śmietany i posypujemy posypką lu orzechami wkładamy do lodówki na godzinę aby wszystko ładnie stężało. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 18.07.2013 22:24
Apetyczny deserek.
-Natka- 24.03.2013 22:47
Kolorowy i pyszny deserek. Uwielbiam takie!
Andrzej8 24.03.2013 19:50
wygląda rewelacyjnie
Magula 24.03.2013 17:29
wygląda okazale, zjadłabym taki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak