Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmieciucha

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus 2 szt.
włoszczyzna 1 szt.
szpinak 0,2 kg.
mąka 3 łyżki
ziele angielskie 2 szt.
fasolka szparagowa 1 opakowanie
kukurydza 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
kapusta biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: śmieciucha

Kroki postępowania

1
z korpusów i włoszczyzny gotuję wywar ,dodaję liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - śmieciucha foto
2
po ugotowaniu wywaru wyjmuję włoszczyznę ,dodaję pokrojoną kapustę, fasolkę oraz kukurydzę .włoszczyzna jak ostygnie kroję : pietruszkę i marchew na plastry.gotuję do miękkości.
Krok 2 - śmieciucha foto
3
z mąki ,szpinaku, szczypty soli i letniej wody robię kluseczki ( zacierki )
Krok 3 - śmieciucha foto
4
gotowe kluski wrzucam na gotującą się zupę i gotuję około 10 minut. po tym czasie doprawiam solą ,pieprzem i na koniec posypuję koperkiem.
Krok 4 - śmieciucha foto
5
smacznego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 5 - śmieciucha foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 08.04.2013 20:22
Pamiętam zawsze w dzieciństwie mówiłam babci żeby zrobiła śmieciuwke :)
Marlenka.S 07.04.2013 21:14
bardzo lubię takie zupki
Rafał3 07.04.2013 12:41
mniam rewelacja
Boska_Agatka 07.04.2013 12:38
wygląda na bardzo smaczne ;-)
jasiek 07.04.2013 12:30
też robię taką jarzynkową
adelajda 07.04.2013 12:03
smaczna ! Lubię takie zupki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak