Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 plaster
pomidor 1 szt
twarożek 100 g
majonez 1 łyżka
czosnek 1 zabek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej z orzechów włoskich 1 łyżka
oregano 1 szcz

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe

Plaster dyni oraz pomidora układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w 180st (grzanie góra dół) do miękkości dyni - można to zrobić przy okazji pieczenia np np chleba czy ciasta. Upieczone i ostudzone warzywa obieramy ze skórki i wrzucamy do misy blendera. Dodajemy twaróg, czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałe skłądniki, miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 12.11.2014 21:47
Smarowidło z twarogu i pomidora bardzo lubię, ale w towarzystwie dyni jeszcze nie jadłam i z chęcią nadrobię.
dorota20w 11.11.2014 21:16
dziękuję :)
Grazyna0211 13.10.2014 16:37
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak